The SugaShow: Sean O’Malley lehet a UFC következő szupersztárja!

Büntető.com

2020. jún. 15.

A veretlen harcos hype vonata teljes gőzzel száguld. Fogadjunk, hogy Sean O’Malley kiüti Marlon Verát!…

null

A veretlen harcos hype vonata teljes gőzzel száguld.


Fogadjunk, hogy Sean O’Malley kiüti Marlon Verát!


„Only God Can Judge Me” – virít a felirat Sean O’Malley karjain, sok más tetoválás mellett. A fiatal bunyós pedig valóban nem törődik senki véleményével: csinálja, amit jónak lát. Lehetetlen göncökben parádézik, szanaszét varratja magát, szivárványszínűre festeti a haját, füvezik, na meg persze bunyózik. Méghozzá nem is akárhogy!

Profiként még nem szenvedett vereséget, tucatnyi csatából került ki győztesen, a fejlődése pedig egészen elképesztő. De ne rohanjunk ennyire előre, először vizsgáljuk meg „Sugar” amatőr pályafutását, amelyet meglehetősen hamar, 19 éves kora előtt elkezdett. Győzelemmel is debütált, ám a második összecsapásán már kopogni kényszerült, egy karfeszítés hatására. Ez azonban aligha lassította le, másfél év alatt kilenc mérkőzést vívott meg, 7-2-es mérleggel, élete második, és mindmáig utolsó vereségét egy hátsó fojtásnak köszönhetően szenvedte el.

A profik között ugyanis még nem esett meg vele az a csúfság, hogy vesztesen kellett elhagynia a ketrecet, sőt, általában a harmadik menet végét sem várja meg, mindössze három alkalom volt, amikor a pontozókra bízta a döntést. A debütáló mérkőzése nem tartozott ezek közé: másfél perc alatt nyert, TKO-val, ezt egy kiütéses, majd egy hátsó fojtással elért győzelem követte. Majd becsúszott egy pontozás siker… Ami alaposan felpaprikázta Seant!

Négy mérkőzésen, négy kiütés következett, az utolsó KO pedig már Dana White műsorában történt, ahol – az ekkor már óriási tehetségnek kikiáltott – „Sugar” elnyerte a lehetőséget, hogy a legjobbak ellen küzdjön: Dana White azonnal UFC-szerződést ajánlott neki. Uncle Dana jó üzletet kötött: nem csak egy pengés harcost kapott, hanem egy jövőbeli közönségkedvencet, az új generáció egyik arcát, aki könnyedén szupersztár státuszba emelkedhet, ha folytatja azt, amit a kisebb szervezeteknél elkezdett. O’Malley pedig nem vallott kudarcot, első két UFC mérkőzését behúzta, mindkétszer egyhangú pontozással kerekedett ellenfele fölé. Az Andre Soukhamthath elleni összecsapása ráadásul az Est Legjobb Meccse lett. A „SugaShow” elkezdődött!

Majd a ketrecen kívül folytatódott… Sean és az USADA útjai ugyanis keresztezték egymást, ráadásul egymás után kétszer is. Először 2018 őszén kapott féléves eltiltást ostarine-használat miatt, majd 2019 nyarán megismétlődött az eset, ugyanúgy az ostarine volt a ludas, az USADA pedig ugyanúgy hathónapnyi kényszerpihit szabott ki O’Malley-re. „Sugar” pedig nem kapkodott a visszatéréssel, 2020 márciusáig váratta a rajongókat, hogy aztán egyetlen menet alatt lemészárolja José Alberto Quinonezt.

Két év kényszerpihenő után, aligha létezik ennél jobb visszatérés! Csapata, a The MMA LAB szerint, még jót is tett neki a kihagyás, fizikálisan rengeteget fejlődött, több kiló izmot pakolt magára, valamint a kardiója is javult. Valószínűleg John Crouch, a terem vezetője és Sean főedzője, tudja, mit beszél, ugyanis a UFC egykori könnyűsúlyú bajnoka, Benson Henderson, valamint Jared Cannonier és Alex Caceres is az ő felügyelete alatt készül. Jelenleg azonban „Sugar” a legnagyobb sztár, főleg, miután a UFC 250 főkártyájának nyitányaként, kevesebb mint két perc alatt kiütötte Eddie Winelandet.

Ez a győzelem és a Quinonez elleni KO is 50 ezer dollárnyi bónusz bevételt jelentett Seannak, ő azonban ennél többre vágyik! A gála után azonnal ki is hívta az egykori harmatsúlyú bajnokot, Cody Garbrandtot, akit videóban is cukkolt egy keveset, mondván „No Love” kiütése sem volt csúnya, de a „SugaShow” nagyobbat szólt.

Ezzel pedig nehéz lenne vitatkozni, TJ Dillashaw eltiltása és Henry Cejudo visszavonulása miatt, egyértelműen Sean O’Malley-nek hívják a 135 fontos divízió legizgalmasabb harcosát. Ugyanakkor nem szabad, hogy az ifjú „Sugar” felüljön a saját hype vonatára: okosan kell megválogatnia az ellenfeleit, és először még a toplista aljából szemezgetni, hogy aztán lépésről-lépésre odaérjen a legjobbak közé. Intő példaként ott lebeghet a szeme előtt Darren Till és Johnny Walker példája, akiket nagyon tolt felfelé a UFC, majd a gyors sikereket nagy bukás követte. Remélhetőleg O’Malley tudatosabban építkezik, de azért az ilyen csipkelődések abszolút beleférnek.

Intelligens trash talk, „Sugar” stílusban tálalva!