Végre valamit mutat magából az egykor csodatiniként kikiáltott Xavi Simons

Még mindig csak 19 éves Xavi Simons, aki idén nyáron maga mögött hagyta a csillogást és a topklubok világát, hogy hazatérjen Hollandiába, és megpróbálja beteljesíteni a korábbi évek jóslatát, miszerint ő lehet a jövő egyik nagy szupersztárja.

null


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!
Xavier Quentin Shay Simons 2003. április 21-én született az egykori holland labdarúgó és utánpótlás-edző, Regillio Simons fiaként. Ötévesen már futballozott a CD Tháder Rojalesnél, majd 2010-ben csatlakozott az FC Barcelona akadémiájához. Itt aztán gyorsan a katalán klub egyik legtöbbre értékelt utánpótlás-játékosává nőtte ki magát, aki iránt már tinédzser évei elején több klub is versengett, hátha meg tudja kaparintani a jövő szupersztárjaként kikiáltott fiatalt.„Ügynökök vannak mindenhol. Már ilyen fiatal korban jönnek az ajánlatok, hogy ebben a cipőben játsszon, ennyi meg ennyi pénzért, amennyit el sem tudna képzelni. Sajnos ilyen most a labdarúgás világa, és nem lehet megállítani. Nagyon sok szülő számára ez rendkívül nehéz dolog. Minden nagyon gyorsan történik, és ha pénzt keresel, a klubok pedig nagy összegekkel csábítanak, akkor van értelme azt mondani, hogy igen” – mondta Regillio Simons.Az interjú 2016-ban készült, majd nem sokkal később a fiatal tehetség képviseletét Mino Raiola vette át, aki pontosan azt valósította meg, amiről negatívan vélekedett Simons apuka. Ez 2019-ben vált valósággá, hiába kínáltak a katalánok éves szinten 200 ezer eurós fizetést, valamint B-csapatban történő bemutatkozás esetén további bónuszokat a 16 éves játékosnak, az ajánlatot nem fogadták el. Inkább Párizs felé vették az irányt, ahol a holland csodatini három évre írt alá a PSG-nél, a meg nem erősített információk szerint csaknem egymilliós éves fizetésért.


A pénz és a csillogás aztán el is indította a rossz irányba Simonst, akinek a fejlődése nem folytatódott olyan ütemben a francia fővárosban, mint amit mindenki remélt. A PSG U19-es csapata az UEFA Ifjúsági Liga (UEFA Youth Leage) csoportköréből sem tudott továbbjutni, és a pályán a holland középpályás is inkább egy volt a sok közül, mintsem kiemelkedő klasszisjelölt. Sokat mondó az os, hogy bár a párizsiak kerete tele volt már az elmúlt években is szupersztárokkal, három játékos is fiatalabban mutatkozhatott be a felnőttek közt, mint Simons.

Tavaly nyáron aztán történt valami, ami végül úgy tűnik, ráébresztette arra, hogy ha elismert futballista akar lenni, akkor azért tennie kell. Az U19-es holland válogatott Olaszország elleni mérkőzése előtt négy játékostársával együtt hazaküldték Simonst, mert a fiatalok két lányt is vendégül láttak a szobájukban, akikkel videojátékoztak és hangosan zenét hallgattak. A Covid-protokoll megszegése után Bert Konterman szövetségi edző még azt is felvetette, hogy nem biztos az ősszel sem a helyük a csapatban.


Simons viszont Párizsba visszatérve nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő, remekelt az U19-es csapatban és az Ifjúsági Liga csoportkörében is. Visszatérhetett a válogatottba, majd januárban már a PSG felnőttjei között is egyre több lehetőséget kapott. Mivel még mindig nem igazán számoltak vele az első csapatban, így arra a döntésre jutott, hogy a lejáró szerződését nem hosszabbítja meg, hanem továbbáll, és keres magának egy olyan együttest, amelynél alapemberré tud válni. Így jutott el Eindhovenbe, ahol aztán most úgy tűnik, hogy sikerül végre valóban berobbannia.„Nagyon örülök ennek a lépésnek. Teljesen meg vagyok győződve arról, hogy jól döntöttem. A PSV egy nagy klub, és még lelkesebb lettem, hogy Eindhovenbe költözzek, miután beszéltem Ruud van Nistelrooy-jal. Részletesen elmagyarázta nekem, hogy milyen játékstílust akar bevezetni, és mi a szerepem. Ez egy nagyszerű lehetőség számomra, hogy elérjem a célomat a pályafutásom következő szakaszában. Készen állok arra, hogy bizonyítsak a PSV-nél.”A remeklő tehetség rögtön fontos szerepet játszott a csapat idei első trófeájának elhódításában, mert az Ajax elleni Szuperkupa-meccsen ő szerezte az utolsó gólt, lezárva az érdemi kérdéseket.


A folytatásban is az egyik legjobbja volt az Eredivisie-ben szárnyaló PSV-nek, hiszen a 21. században elsőként neki jött össze az első három mérkőzésén hat kanadai pont – négy gól és két assziszt –, majd ő lett a legfiatalabb, aki az első négy meccsén hat alkalommal volt eredményes.


Az egyetlen negatívum számára az lehet, hogy Van Nistelrooy a rutinosabb játékosoknak szavazott bizalmat a Bajnokok Ligája selejtezői során, amelyen végül elbuktak, így az ősz csoportkörös meccsein a PSV csak az Európa-ligában lesz érdekelt.Megnyeri a holland bajnokságot a PSV Eindhoven?


4,00 – Igen


Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Hollandia/KNVB Beker/Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj a nemzetközi focira az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


Kiemelt fotó: Getty Images