A Djokovics-sagáról röviden – vélemény

Hosszú hercehurca után úgy néz ki, hogy Novak Djokovics mégsem léphet pályára az év első Grand Slam-tornáján Ausztráliában, ám még az is felháborító, hogy ennek egyáltalán az esélye is megvolt a vízuma visszavonásáig. Miért is lett volna igazságtalan, ha mégis elindulhat? Erre a kérdésre válaszolunk.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

Mielőtt rátérnénk a miértekre, kis összegzés a történtekről. Az Ausztrál Open szervezői teljesen egyértelművé tették, hogy csak az vehet részt a tornán, aki védettségi igazolvánnyal rendelkezik – hiszen másképp nem lehet belépni az országba.

Erről lehet vitatkozni, hogy mennyire helyes és mennyire nem, a lényeg, hogy egy kollektív döntést hoztak.

Ezt követően jött Djokovics tweetje, amelyben jelezte, hogy ott lesz a tornán, mivel külön engedélyt kapott – amivel a szervezők gyakorlatilag szembe köpték saját magukat. Ennek megfelelően a szerb világklasszis január ötödikén megérkezett Ausztráliába, ám a Tullamarine-i repülőtéren ragadt. Az oka pedig nem más volt, minthogy Scott Morrison, az ausztrál kormányfő közbelépett, idézem:

 

,,Amennyiben nem tud olyan bizonyítékot mutatni, amely alátámasztja az igényét, ülhet is fel a hazafelé tartó járatra.”

 

Ez az igény pedig nem volt más, mint magánéleti indokokra hivatkozva oltatlanként belépni az országba. A jelenlegi helyzetben ez viszont kivitelezhetetlen, ugyanis a védettségi igazolvány a vízum megadásának alapkövetelménye. Így a legfrissebb hírek szerint a szerbnek nem marad mást választása az esti döntés értelmében, minthogy felül arra a bizonyos gépre és a tenisz szerelmesei nagy bánatára csak otthonról nézi a tornát.

 

Fotó: Fresno24


 

Ausztrália a vírus kezdete óta nagyon szigorú a járványügyi intézkedésekben, és nemcsak a sport tekintetében, hanem bizony az élet minden területén is sok hátrány származik az ottaniaknak ebből.

De ez nem csak az ausztrál állampolgárokkal szemben lett volna végtelenül igazságtalan, hanem a világ bármely részén élők is sértve érezhették volna magukat.

Rengetegen azért vállalják be az oltást, hogy legyen lehetőségük kikapcsolódni, szórakozni, élni. A másik oldala az éremnek, akik a komoly hátrányokat bevállalva, de a szabályok korlátozásait tűrve nem oltatnak. És akkor az interneten szembejön egy cikk, hogy egy egész szövetség mindenre fittyet hányva engedélyt ad egy teniszezőnek. Vajon miért? Azért, mert a világelső teniszezőről beszélünk, akinek a távolmaradása óriási bevételkiesést jelent. Tavaly a torna meccse volt, amikor a helyi hős Nick Kyrgios játszott Dominic Thiemmel, azonban nem csak a fergeteges labdameneteknek köszönhetően maradt számomra felejthetetlen ez a találkozó. Hosszú idő után újra meccshangulata volt egy sporteseménynek. Azonban ez helyi idő szerint csak 23:30-ig tarthatott, ugyanis utána kijárási korlátozás lépett életbe, ennek köszönhetően a mérkőzést nézők nélkül, egy csendes arénában kellett befejezni – hiszen a szabályok mindenkire vonatkoznak.

Pierre-Hugues Herbert volt az első, aki visszalépett az Ausztrál Opentől oltatlanság miatt. Valamilyen furcsa módon, az ő esetében nem jutott eszébe senkinek a kivételezés. Valószínű, hogy nem ő az egyetlen ilyen sportoló.

 

Ki nyeri a Ausztrál Open női tornáját?

5,25 – Ashleigh Barty

7,00 – Naomi Osaka

11,00 – Garbiñe Muguruza

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Tenisz/Végső fogadások/Ausztrál Open-nők útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj a NFL piacaira az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Írj hozzászólást