Világsztárok is fellépnek az egzotikus ország grandiózus stadionjában

A Racsamangala Nemzeti Stadion, Thaiföld legnagyobb sportlétesítménye az ország egyik ékkövének számít.

A fővárosban, Bangkokban található aréna grandiózus hatást kelt, ami annak is köszönhető, hogy a futósávokkal határolt futballpálya hosszabb oldalai mentén felépített lelátók félkör alakúak, a nyugati lelátót pedig egy magas tetővel fedték be. A stadionban, amely óriáskivetítővel is rendelkezik, már számos rangos sporteseményt rendeztek, például az 1988-as Ázsiai Játékokat, a 2004-es U20-as női labdarúgó-világbajnokságot, és a 2007-es Ázsia-kupát is. Az utóbbi kontinenstornára fel is újították a létesítményt, amely azóta 65 000 néző befogadására alkalmas, és csak ülőhelyekkel rendelkezik.


Az aréna könnyűzenei sztárok koncertjeinek is otthont ad, többek között Ed Sheeran, Harry Styles, Lady Gaga és Justin Bieber is fellépett már ott, jövőre pedig a világhírű angol rockegyüttes, a Coldplay zenél a színpadán.


A stadionban több helyen is szolgálnak fel ételt. Van néhány stand, ahol mindig hosszú sor áll, de a büféknél, amelyek csak csomagolt ételeket árusítanak, gyorsan sorra lehet kerülni. Ami az árakat illeti, nem kell mélyen a zsebébe nyúlnia annak, aki megéhezett: fél éve egy pizzáért nagyjából 10, egy szendvicsért pedig 1,9 amerikai dollárnak megfelelő összeget kellett fizetni.
Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz az Unibetre, 100%-os befizetési bónuszt és 60 ingyenes pörgetést kapsz ajándékba!
A finom falatokat viszont csak alkoholmentes italokkal lehet leöblíteni: többek között ásványvíz, gyümölcslé, üdítő és alkoholmentes sör is kapható a stadionban.


A sportesemények vagy a koncertek után a látogatók gyakran a mindössze öt perc sétára található éjszakai piacon folytatják az estét, ahol a ruha- és ajándéktárgyak mellett étel- és italkülönlegességek is találhatóak – például sült rizst, kebabot és egy helyi grillételt, satay-t is lehet fogyasztani.

Mindenki, aki ellátogat a Racsamangala Nemzeti Stadionba, el van ragadtatva a létesítménytől és a környékbeli piactól.„Egy hatalmas stadion, ahova jó járni a koncertekre. Remek hely, könnyen meg lehet közelíteni, és sok étterem közül lehet választani a környéken. Sport és jó étel, mi kell még? Örülj, mert itt mindkettőt megtalálod. Ha világszínvonalú koncertekre vágysz, ebben a stadionban biztosan nem fogsz csalódni”


írták az arénáról.


Ugyan a stadion rendszeresen ad otthont világeseményeknek, Thaiföld futballválogatottja legutóbb 2018-ban játszott ott. Idén viszont a nemzeti csapat visszatér az impozáns létesítménybe, ahol a november 16-i világbajnoki selejtezőn Kína legjobbjait fogadja majd.


Kiemelt kép: Alamy Stock Photo