Az Iron Maiden megkérte Slaven Bilicet, hogy gitározzon a bandában az egyik koncerten

A horvát futball egyik legismertebb alakja nemcsak a labdával, a gitárral is jó barátságban van. Az egyik legismertebb heavy metal zenekar szerette volna, ha egy dal erejéig csatlakozik hozzájuk.

null


„El sem tudom zene nélkül képzelni az életem. A tizedik vagy a tizenegyedik születésnapomon édesapám elvitt egy boltba, és megajándékozott az első lemezemmel, ami a Highway to Hell volt az AC/DC-től”mesélte egy interjúban az egykori 44-szeres válogatott labdarúgó arról, hogy szerette meg a rockzenét. Hozzátette, az AC/DC mellett többek között a Metallica, a Judas Priest, a Slayer, a Guns N’ Roses és a Led Zeppelin is a kedvencei közé tartozott gyerekkorában.


A fiatal Bilic hamarosan a hangszerek iránt is elkezdődött érdeklődni. „Volt egy gitár a bátyámmal közös szobánk sarkában, amit időnként felkaptam, és úgy tettem, mintha én lennék az AC/DC gitárosa” – emlékezett vissza.


A sportember élete nehéz időszakában fordult újra a zene felé. „Korán (32 éves korában – a szerk.) vissza kellett vonulnom, hirtelen nem találtam a helyem, de előkaptam a gitárt, írtam néhány dalt, majd hamarosan újra kezdtem jól érezni magam” – mesélte. „Volt néhány zenész barátom, akikkel először improvizálni kezdtünk, majd pár dalt fel is vettünk.”


Bilic a Rawbau nevű metálzenekarnak is volt a gitárosa, amellyel megírta a horvát válogatott indulóját a 2008-as kontinenstornára – úgy, hogy közben a nemzeti csapat szövetségi kapitánya is volt.Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz az Unibetre, 100%-os befizetési bónuszt és 60 ingyenes pörgetést kapsz ajándékba!
Amikor a Vatreno ludilo (Lángoló őrület) című, slágerré vált számról kérdezték, szerényen nyilatkozott:


„Nem hiszem, hogy ez egy új szurkolói himnusz lenne, szerintem csak egyszerűen egy új dal, amit a drukkereknek írtunk.”
Bilic sohasem titkolta, hogy a kedvenc zenekarai közül az Iron Maiden kiemelt helyet foglal el a szívében. 2016-ban, amikor a West Ham United menedzsere volt, felvetődött, hogy a legendás angol heavy metal banda spliti koncertjén gitározik egy dalban. Az ötletet Steve Harris, a zenekar basszusgitárosa is támogatta, aki egyébként a kalapácsosok lelkes szurkolója, ifistaként még játszott is a klubban.


„Bilic nagyszerű srác, aki remek munkát végez a West Hamnél. Klassz lenne, ha ott lehetne a koncertünkön. Persze nem biztos, hogy aznap éppen Splitben lesz, vagy, hogy egyáltalán ráér, ha igen, akkor szeretettel várjuk. De tudjuk, hogy megfontolt fickó, akinek a munka az első”méltatta egy horvát lapnak a horvát ikont Harris.


A közös spliti zenélés tudomásunk szerint végül nem jött össze, de az egykori hátvéd a zenekar egyik koncertjét követően a színpad mögött összefutott a példaképeivel.


Bilic elárulta, nagyon izgult a találkozás előtt, egy vad bulira készült a zenészekkel, de végül mást kapott: amikor belépett a backstage-be, először azt látta, hogy a zenekar egyik tagja a lánya haját szárítja.


CIKKAJÁNLÓ:

Amikor az Iron Maiden énekese vitte a Liverpoolt Európa-liga-meccsre


Kiemelt fotó: The18