Cikkek

Belgiumban sütögetné tovább a pecsenyéjét Hrisztosz Colisz

A német másodosztály görög gólkirálya Belgium felé veszi az irányt, hogy a sikeres idényét kihasználva megteremtse magának az esélyt a Bajnokok Ligájában való szereplésre. Hrisztosz Colisz remekül teljesített Düsseldorfban a kölcsönjátékán, így meg is vásárolhatták a támadót, hogy azonnal tovább is adják, ha már nem sikerült kiharcolni a feljutást az élvonalba. 

Plovdiv fontos állomás lett az Afrikából induló sztrádán

Az orosz tulajdonban lévő Botev Plovdiv zsinórban a harmadik évében is tudott eladni a klub léptékével mérve jó pénzért olyan tehetséget, aki végigment azon a Nyugat-Afrikából Oroszországon át vezető úton, melyet a multimilliárdos üzletember épített fel. Mindeközben az eredmények is jönnek csapatszinten, és Európa felé is kacsingatnak az észak-trákiaiak. 

Nagyon okosan igazolnak Ipswichben

Aligha meglepő, hogy egy Premier League újoncnál korábban nem látott pénzköltés van, azonban az Ipswich Town csak olyan üzleteket köt, melyről könnyedén mondhatjuk, hogy legalább annyira szól a jövőnek, mint a jelennek. A megfontoltságot láthattuk az előző nyáron a lutoniak esetében is, csakhogy az élvonalba több mint két évtized után visszatérő suffolkiaknál ez némileg átgondoltabban történik. 

Rúben Vinagre kölcsönbe kapott kalandjai

Senkinek nem kell bemutatni azt a helyzetet, amikor egy topklub megvesz egy fiatal játékost, majd azonnal kikölcsönzi egy kisebb csapatnak, s miután ott az mutatott teljesítménye nem felel meg a várakozásnak, így újra és újra kölcsönadja. Akár ez is lehetne a portugál Rúben Vinagre története, de ő többször is teljesített úgy az ideiglenes állomáshelyén, hogy megvegyék, ám miután aláírta a szerződését, utána jött a lejtmenet, majd az újabb és újabb állomáshelyek.

A Libanonban született Mak Lindnek szívügye a svéd női labdarúgás

Egy anya, egy feleség, két lánygyermek és egy női futballcsapat. Mind-mind meghatározó szereplői Mak Lind életének, aki a professzionális és nemzetközi labdarúgásban összegyűjtött tapasztalatával próbál segíteni egykori klubja női szakágának, mint vezetőedző. A rögös életúttal rendelkező Mohammed Ali Khanként született szakember még vár a nagy áttörésre, de már így is hatalmas tetteket vitt véghez a göteborgi csapattal.

Mohamed Amoura klubszinten is zöldbe öltözik, Svájc és Belgium után immár Németországban bizonyíthat

Egy év alatt nagyot fordult a világ Mohamed Amourával, ugyanis egy éve a svájci élvonalban még csak jól beszálló cserejátékos volt, de az előző idényben Belgiumban már remekelt, 18 gólt szerzett. Ez utóbbi alapozta meg számára a topligás szerződést, azonban az kérdéses, hogy miként fog szerepelni egy az igényeinek nem tökéletesen megfelelő környezetben, a német VfL Wolfsburgban.

Új a tulaj, új a sportigazgató és új a vezetőedző: nagy átalakulás vette kezdetét Gentben

Egy éve megérkezett az új tulajdonos, a télen három kiemelkedő tudású futballista játékjogát értékesítette a klub, idén nyáron pedig további kiárusítás következhet a KAA Gentnél. Úgy hírlik, hogy a kelet-flandriai együttesnél jelentősen csökkentenék a bérköltséget és még inkább a fiatalok szerepeltetése felé mozdulna el a klub, hogy így biztosítsa a stabil gazdálkodását a közeli jövőben.

Sokoldalú fiatallal erősít a VfB Stuttgart

Az Európa-bajnokság alatt több hír is érkezett, hogy a VfB Stuttgarttól éppen melyik játékost vásárolják ki a jobb anyagi lehetőségekkel bíró riválisok. Most azonban a svábok is megkezdték az erősítéseket, méghozzá épp a rekordbajnoktól, a Bayern Münchentől szerezték meg a jól sikerült bécsi kölcsönjátékával nagy figyelmet kapó Frans Krätzig játékjogát.

Jó útra tért a forrófejű bajkeverő

Sok olyan játékost ismerünk, akik többre vihették volna a tehetségük alapján, és nagy részük ezt saját butasága miatt nem tudta megvalósítani. Raúl Bobadilla pályafutása tele van balhékkal, őrült pályán belüli és kívüli ügyekkel, amik megakadályozták abban, hogy kihozza magából a legtöbbet. Az argentin születésű, paraguayi válogatott támadó manapság már csak élvezetből futballozik, és örül annak, hogy minden hülyesége ellenére még biztosítani tudja családja megélhetését.

Sorozatban a negyedik nyáron neveznek ki új vezetőedzőt a brüsszeli kispadra

Négy első osztályú szezon, négy edző. Ez a helyzet a Royale Union Saint-Gilloise-nál, amely idén nyáron egy régi ismerőst kért fel vezetőedzőnek Sébastien Pocognoli személyében. A korábbi válogatott hátvéd itt fejezte be a játékos-karrierjét, majd itt is indította el az edzői pályafutását, s most tőle várják azt, hogy a sokadik nagy átalakulás közepette fenntartsa az eredményességet. Ez nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Ez volt a Bayern München közelmúltjának egyetlen, nem első osztályú bajnoki aranyérme

Idén tavasszal már a tizenhatodik szezonja zárult le az egységes, országos szintű német harmadosztályú labdarúgó-bajnokságnak, a 3. Ligának, amelyben néhány tartalékcsapat is részt vesz. A második számú gárdák felbukkanását listázzuk a következő cikkünkben és azt látjuk, hogy volt közöttük egy-egy együttes, amely bajnok, illetve második helyezett lett, ám nem juthatott fel a 2. Bundesligába. Összefoglalónkban több ismert, nagynevű játékos is felbukkan.

Vezéráldozatokra volt szüksége a török tulajdonosnak a Hull Citynél

A Championship rájátszásáról épphogy lemaradó Hull City mögött álló török médiamogul, Acun Ilicali nagyratörő tervei besültek, nem jött össze az élvonalba jutás, így most a pénzügyi szabályozók elől menekülve „tisztogatnak” a veszteséges klubnál. Ennek lett az áldozata a csapattal sikeresen szerepelt edző, illetve jó néhány játékos is, akinek magas volt a fizetése. Ráadásul a klub várja az ajánlatokat a két legnagyobb értéket jelentő futballistáért, hogy meneküljön a csapdahelyzetből.