Cikkek

Terítéken a dual-threat irányítók | Illegal Formation #71

Irányítóközpontú adásra sikerült az Illegal Formation legutóbbi része, ugyanis megbeszéltük a Jets és a Texans irányítócseréit, valamint Jalen Hurts és Justin Fields játékstílusának korlátait. Szóba került még a Jeff Saturday érkezése óta javuló tendenciát mutató Colts és filozofáltunk kicsit a támadók és védők közötti folyamatos macska-egér harcról is.

Ki hibázott a Tua-ügyben? | Illegal Formation #65

Az NFL negyedik fordulójának slágertémája Tua Tagovailoa agyrázkódása volt, így mi sem hagyhattuk szó nélkül az eseményeket. Kisebb vita is kialakult azzal kapcsolatban, hogy a liga vagy a Dolphins vonható inkább felelősségre az ügyben, de pozitív példát is találtunk hasonló helyzetre. Kibeszéltük még a Patriots támadósora körül kialakult narratívákat, a Colts csapatépítési hibáit és a Lions féloldalas csapatát is.

Az egyetemi sport csúcseseményét csodálhatjuk meg hétvégén a Dunán

Közel egy évtizede már nemcsak tévéközvetítésben gyönyörködhetünk olyan evezősversenyben, mint a közel kétszáz éves Oxford–Cambidge. Október első hétvégéje a Dunai Regattáé, amely idén újragondolt formában, kétnapos sport-, zenei és kulturális fesztiválként tárul elénk a folyó legszebb budapesti szakaszán.

Tuachdownok a floridai jaktenyészetben | lllegal Formation #63

A 2022/23-as NFL-szezonhoz képest egy hét csúszással, de az Illegal Formation is visszatért, nem is akárhogy! Ismét három taggal jelentkezünk, ráadásul egy sokat látott veterán csatlakozott állandó résztvevőként Gergelics József személyében. Ha pedig összeültünk, akkor jól ki is beszéltük az első két forduló eseményeit, mint például azt, hogyan kerültek jakok Miamiba Mike McDaniel érkezésével, és miért tett ez jót Tuanak. Kitekintettünk az AFC Northra is, ahol ilyen-olyan okokból kifolyólag egyik csapat sem tűnik kimagaslónak, így az egyik legizgalmasabb divízió lehet, de beszélgettünk a 49ers irányítóhelyzetéről és még Wink Martindale védelmének piedesztálra emelésére is jutott időnk.

Egy képregényrajzoló fia, aki saját útját rajzolja

David Browne Pápua Új-Guinea első és eddigi egyetlen labdarúgója, aki Európában játszik. Édesapja, Bob Browne ügyvéd létére az ország leghíresebb képregényrajzolójaként hunyt el. David miközben három Óceániai Bajnokok Ligáját nyert, építkezéseken dolgozott. Játszott Hollandiában, majd Finnországba igazolt. A Helsingin JK színeiben a Silkeborg ellen győztes gólt szerzett az Európa-liga playoffkörében. Egy képregényrajzoló fia, aki saját útját rajzolja.

A tenisz fenegyereke, akiben mégsincs sokkal több

Talán az egyik legmegosztóbb személy a tenisz világában Nick Kyrgios, aki nagy szájával és pimasz ütéseivel hívja fel magára a figyelmet évek óta. Egyetlen dolog van, amiben mindenki egyet ért vele kapcsolatban, az pedig az, hogy sokkal többre vihette volna, ha komolyabban veszi. Ez azonban lehet, hogy mégsem annyira helytálló kijelentés.

Dibusz és Bognár maradt első, Ádám átvette Hahn helyét

Korábbi cikkemben az NB I csapatainak teljesítményét vizsgáltam különböző tabellák segítségével. Ezúttal a játékosok értékelésére kerül sor. Kik nyújtottak kiemelkedőt az élvonalban, kik határozták meg csapatuk szereplését? Az elemzéshez az MLSZ-adatbank, a transfermarkt.com és az fbref.com adatait használtam fel.

70 éves a gólöröm feltalálója

A múlt héten töltötte be 70. életévét Roger Milla, aki nem csak minden idők legidősebb világbajnoki gólszerzője, de a vb-k történetének egyik legszínesebb alakja is, ikonikussá vált makosssa-táncával pedig a látványos gólörömöket is ő hozta el a labdarúgás világába.

Öt dal, amely összefonódott a sporttal

Vannak olyan zeneszámok, amelyek különböző okok miatt közös nevezőre kerültek a sport világával, például egy kultikus filmjelenet, vagy az energiát adó ritmus miatt; de olyanra is volt példa, hogy egy diszkóslágert a szurkolók emeltek kultikus magasságokba. Összegyűjtöttünk öt ilyen dalt – a rock, a pop, a hip-hop és a filmzene világából.

Premier League-évzáró II.: a West Hamtől a Brentfordig

Ütőképes kalapácsosok, sérült rókák, magasan szárnyaló sirályok, fáradt farkasok, gazdag szarkák, ragadozó sasok, szúrós méhek. Színes a PL középmezőnyének élővilága.

„Egyedül minden nehéz, együtt semmi sem lehetetlen” – interjú az újonc Kecskemét trénerével, Szabó Istvánnal

Dolgozhatott már az NB I-ben, amikor a kupagyőztes Kecskemétet az ötödik helyig vezette. Papír híján a nevét nem adhatta akkor a csapat teljesítményéhez, ma már azonban annál többen ismerik Szabó Istvánt. De hogy miképpen gondolkodik az edzősködésről, a futballról, a jelenkori kecskeméti időszakáról, az az alábbi beszélgetésből kiderül.

A láthatatlan ember és a Real Madrid brazil különítménye

A Real Madrid vezetősége az elmúlt éveket és a klub gazdasági állapotát figyelembe véve felfogást váltott. A jövőbe és főleg a dél-amerikai tehetségekbe fektet. Azért, hogy a befektetés sikeres legyen, Juni Calafat vezető játékos-megfigyelő felel. A láthatatlan embernek köszönhető Vínicius Junior, Rodrygo Goes, Éder Militao szerződtetése. Calafat úgy ismeri a brazil közeget, ahogyan azt csak nagyon kevesen.