Cikkek

Búcsú Brazzótól, avagy Salihamidzic müncheni története

Véget ért Hasan Salihamidzic sportigazgatói pályafutása a Bayern Münchennél, a klub korábbi bosnyák futballistáját Oliver Kahn vezérigazgatóval együtt mentették fel az állásából. Írásunkban a 2017 nyara óta a kritikák állandó kereszttüzében dolgozó, Brazzóként becézett bosnyák sportvezető munkásságát vesszük górcső alá.

Kim Min Dzse, a nápolyi „szörnyeteg” statisztikáiban is félelmetes

Kim Min Dzse egyik pillanatról a másikra robbant be az európai topfutballba. A Napolival szenzációs idényen van túl, és kis túlzással nincs olyan sztárcsapat, amivel ne boronálták volna össze az elmúlt hónapokban. Nem is csoda, hiszen a félelmetes fizikai adottságokkal rendelkező belső védő egészen kivételes képességekkel bír. Múltkori cikkünkben Kim eddigi igen kalandos életútját tekintettük át, most pedig annak járunk utána, hogy miért tartják sokan az egyik legjobb középhátvédnek a 26 éves játékost!

Üzbég, szlovák, hondurasi játékos – ők robbanhatnak be az U20-as világbajnokságon

Szombaton rajtol Argentínában az U20-as világbajnokság, amelynek a mérkőzései számunkra nagyon nem kedvező időpontban lesznek, a futballcsapatok megfigyelői viszont árgus szemekkel várják, mit mutatnak a tehetségek. A 24 csapatos tornán akadnak olyanok, akikre sztárként tekinthetünk a korosztályukban és persze olyanok is, akik számára ez lehet a nagy kiugrási lehetőség. Ezúttal az utóbbi kategóriából listázunk hat nevet, hogy kikre érdemes figyelni, kik lehetnek azok, akik berobbannak.

Teljesítményfokozás szép szóval?

A labdarúgáson belül gyakori jelenség a dorgáló, fenyítő edzésvezetési stílus, hogy ezzel az edzésteljesítményt fokozzák. Ennek hatására a játékosok jobban pöröghetnek, de alapvetően ez félelem alapú, hiszen a leszidást akarják elkerülni. Félelemből nem születnek könnyed, szép és bátor megoldások. Ehelyett a játékosok bezárnak és az egyéniségük kibontakozása megakad. Létezik más út? Erre keresi a választ és a megoldást írásában Rózant Janó (Neofutball).

A magyar kézilabdázás pont ilyen rossz, de a válogatottunk ennél sokkal jobb

A magyar kézilabdázás válságos állapotának minden tünete a felszínre került a Portugália–Magyarország világbajnoki csoportmérkőzésen (27-20). Ugyanakkor a Chema Rodríguez vezette férfiválogatott olyan bravúrokat mutatott már be, hogy mindent megmenthet még a középdöntő elején. Akkor is, ha az Eb-címvédő, házigazda svédek az ellenfelek.

Jelentős próbatétel előtt áll a Nagelsmann-csapat

Meglepő szituációval kell szembesülniük idén a Bayern München-drukkereknek. Hét mérkőzés már eltelt a Bundesliga-szezonból, kedvenceik pedig nem, hogy nem vezetik magabiztosan a táblázatot, de négy mérkőzés óta nyeretlenek, a forduló végére pedig öt pont és négy hely távolságra is kerülhetnek az első helytől. Bajban a Nagelsmann-projekt? A Bajnokok Ligájában elért két, kapott gól nélküli győzelmet villámgyorsan tette zárójelbe az Augsburg elleni vereség.

Szeretnék elmondani egy titkot a magyar focistákról

Szeretnék elmondani egy titkot a magyar focistákról. Valami olyasmit, amiben lehet, lekörözzük az amszterdami és londoni akadémistákat is. Amiben találkozik Puskás Ferenc és Weöres Sándor szelleme. Egy olyan jelenséget, ahol végre nem kell selejtezőt játszanunk azért, hogy játszhassunk még pár selejtezőt.

„Volt nekünk is Messink, csak épp Göröcs meg Bene néven szerepeltek” – interjú Dunai Antallal

79 évesen is ugyanannyi életerő jellemzi, mint 20 éve, és ha az ember kérdezi, csak mesél és mesél. Az igazat megvallva, ha nem kérdezi, akkor is. Az egykori európai ezüstcipős, olimpiai aranyérmes, az Újpesttel hétszeres bajnok Dunai Antallal nem csak a múltat idézzük meg, a wolverhamptoni hősökről is szót ejt.

Sírás lesz a vége? | At Bat Podcast #S02E04

Egy kis késéssel, de annál nagyobb elánnal vetették bele magukat a legújabb podcastbe az At Bat-es srácok, ezúttal Mike, Peti és Zsolt! Témáik közül nem hagyhatták ki a szezon első klasszikus no-hitterét, egy lehetetlennek tűnő, szinte hibátlan vereséget, egy 42 éves klasszis bemutatkozását a dobódombon, Christian Yelich kiemelkedő ütőteljesítményét és a várva-várt prospect, Adley Rutschman bemutatkozását sem. Mindezeken felül pedig megpróbálták kategorizálni az idei együtteseket eddigi szereplésük alapján.

Dobók a fókuszban | At Bat Podcast #S02E03

Bár természetesen az ATB stábja nem hagyhatta ki az exkluzív 3000-es klubba belépő Miggy Cabrerát, idei harmadik adásuk nagyrészt a pitcherek körül forgott: a szezon első, de nem "teljes értékű" no-hittere, Buehler teljes meccse, a labdamizéria, Bauer eltiltása és egy korai erősorrend kapott helyet a műsorban.

Alje Schut karrierjében is törést okozhatott Mihai Nesu horrorsérülése

Sokszor láttuk már, hogy egy súlyos sérülés egy játékos-pályafutás végét eredményezte. Az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó, edzésen történt szerencsétlenség a kis híján életét vesztő játékosra ráeső futballista életében is törést okozott.

A világot nem utánozni kell, hanem megelőzni – egy látványos magyar példa

Bauer Rudolf összesen négy évig foglalkozott a versenyszerű diszkoszvetéssel, a negyedik végén olimpiai bajnok lett. Huszonegy évesen visszavonult. Teljes életet élt. Sikerének kulcsa az újító szellem, egy másik sportágból hozott ötlet.