Cikkek

„Emlékeztették arra, hova is érkezett”, „Plátói szerelem volt a Real és a csatár között” – spanyol és francia lapszemle Mbappé madridi bemutatásáról

Mint ismeretes, kedden hivatalosan is bemutatták a Real Madrid játékosaként Kylian Mbappét. Megnéztük, hogyan számolt be a spanyol és a francia média a hatalmas érdeklődéssel kísért eseményről.

„Southgate utolsó meccse?”, „Spanyolország pofon vágta a futball feltalálóját” – spanyol és angol lapszemle az Eb-döntő után

Mint ismeretes, vasárnap Spanyolország 2–1-re legyőzte Angliát az Európa-bajnokság fináléjában. Azt néztük meg, hogy értékeli a spanyolországi és az angliai sajtó a mérkőzésen történteket.

„Southgate az angol Deschamps”, „Ha megnyerjük a finálét, akkor is kritizálni fognak” – angol és spanyol lapszemle az Eb-döntő előtt

Mint ismeretes, ma 21 órától kerül sor Berlinben az Európa-bajnokság döntőjére, amelyen Spanyolország Anglia ellen lép pályára. A háromoroszlánosok először, a selección pedig negyedszer hódíthatja el a kontinensbajnoki címet. Azt néztük meg, hogyan vélekedik az angliai és a spanyolországi sajtó a finálé esélyeiről.

„Hol vannak a szupersztárok, a csodacsatárok, a cselgépek?” – nemzetközi lapszemle az Európa-bajnokságot övező csalódásról

Sokan minden idők leggyengébb színvonalú labdarúgó Európa-bajnokságnak tartják a jelenlegi németországi tornát. Egyre több szurkoló, edző és újságíró ad hangot a kritikus véleményének. Azt néztük meg, hogy a nemzetközi sajtó miben látja az okát annak, hogy egyes csapatok vagy játékosok a vártnál gyengébben szerepeltek.

Azokért tekernek Budapesten, akik nem tudnak bringázni

A rákoscsabai Virágoskert ÉNO (Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona) által rendezett, Tour de ÉNO elnevezésű jótékonysági kerékpártúra fő célja az adománygyűjtés – az intézmény egy Innowalk márkájú állító- és járatógépet szeretne vásárolni, amely nélkülözhetetlen a mozgássérült ellátottak megfelelő minőségű fejlesztéséhez. A rendezvényt többféle program fogja kísérni, így minden korosztály megtalálja benne a kedvére valót. A sport egyébként sem áll távol az intézménytől, a gondozottak sikeresen szerepelnek a fogyatékossággal élők számára rendezett tornákon.

„A játékvezető elvette tőlünk az elődöntőt”, „Két lépésre a dicsőségtől” – lapszemle a Spanyolország–Németország Eb-negyeddöntő után

Mint ismeretes, a spanyol válogatott hosszabbítás után, egy 119. percben fejelt góllal 2–1-re legyőzte a házigazda Németországot az Európa-bajnokság első negyeddöntőjében. Azt néztük meg, hogyan értékeli a spanyol és a német sajtó a mérkőzésen történteket.

„Brazília gyenge, és esélytelen a tornán”, „Identitásválság van, hiányzik a kreativitás” – nemzetközi lapszemle a selecao szerepléséről a Copán

A brazil válogatott ugyan csoportmásodikként továbbjutott a Copa América negyeddöntőjébe, de a mutatott játéka és az eredményei is csalódást keltőek – a szurkolók és az újságírók szerint is. Azt néztük meg, miben látja a nemzetközi sajtó és a játékosok a csapat várakozáson aluli szereplésének az okait.

„Gyötrelmes volt nézni”, „Schäfert ki lehetett volna állítani” – skóciai lapszemle a magyarok elleni vereséget követően

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap 1–0-ra legyőzte Skóciát a labdarúgó Európa-bajnokság A-csoportjának utolsó körében. Marco Rossi csapata így még reménykedhet, hogy a négy legjobb csoportharmadik egyikeként továbbjut a nyolcaddöntőbe. Azt néztük meg, hogy a skót lapok hogyan értékelték a találkozón történteket.

„100 000 skót szurkoló lesz Stuttgartban”, „Eljött a mi időnk” – így várják a skótok a Magyarország elleni Eb-mérkőzést

Mint ismeretes, vasárnap 21 órától játssza a magyar válogatott az utolsó csoportmérkőzését az Európa-bajnokságon, amelyen – Stuttgartban – Skócia lesz az ellenfél. Marco Rossi csapatának csak a győzelem adhat reményt a nyolcaddöntőbe való továbbjutásra. Azt néztük meg, hogyan vélekedik a skót sajtó a párharc esélyeiről.

„Marco Rossi dühöngött”, „Nem volt szabálytalan Gündogan” – német lapszemle a magyarok elleni 2–0-s győzelmet követően

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán 2–0-ra kikapott Németországtól a második Eb-csoportmérkőzésén. Azt néztük meg, hogy a német lapok hogyan értékelték a találkozón történteket.

„A magyarok erősebbek, mint Skócia. Ne gondoljuk, hogy őket is kiütjük” – így várják a németek a Magyarország elleni Eb-mérkőzést

Mint ismeretes, szerdán 18 órától játssza a magyar válogatott a második csoportmérkőzését az Európa-bajnokságon, amelyen – Stuttgartban – Németország lesz az ellenfél. Azt néztük meg, hogyan vélekedik a német sajtó a párharc esélyeiről.

„Álomrajt. Tündérmese. Kifizetődött Yakin hazardírozása” – svájci lapszemle a magyarok elleni 3–1-es győzelmet követően

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 3–1-re kikapott Svájctól az első Eb-csoportmérkőzésén. Azt néztük meg, hogy a svájci lapok hogyan értékelték találkozón történteket.