Cikkek

Borzalmas szezonkezdet, győzelem a derbin, majd beinduló Allegri-henger? Mintha csak 2015 lenne ismét

Tragikusan kezdte a szezont a Juventus, Massimiliano Allegri csapata meglepő vereségekbe és kínos döntetlenekbe futott bele, és egészen a középmezőnyig csúszott vissza a tabellán. Tartott mindez egészen a Torino elleni városi rangadóig, amit egy góllal meg tudott nyerni a Juve, hogy aztán beinduljon a henger, és meg sem álljon a bajnoki címig.

Biztosan Mourinho a megfelelő ember a Roma kispadjára?

Az SS Lazio nyerte a szezon első fővárosi rangadóját, Felipe Anderson góljával 1-0-ra győzte le az AS Romát, és ezzel – megelőzve legnagyobb riválisát – fellépett a Serie A harmadik helyére. A Roma, ahogy a Napoli és az Atalanta, úgy a Lazio elleni hazai rangadóját is szerzett gól nélkül bukta el. A mérkőzésnek több tanulsága is van, nézzük meg mindkét oldalt!

Újra régi pompájában az Udinese?

Nem a mostani az első olyan szezon, ahol az Udinese szárnyal: a klubnak már a 2000-es és a 2010-es évek elején is volt egy-egy kifejezetten sikeres, prosperáló időszaka, mindkét korszakban Bajnokok Ligája indulást érő helyen végeztek, idén pedig ismét a tűz közelében lehetnek a kis zebrák. De mi a siker titka a friuli klubnál?

A világbajnokság nagy hiányzói a bizonyíték, hogy miért igazságtalan a mostani selejtezőrendszer – vélemény

Szokatlan időpontban, novemberben kezdődik a 2022-es labdarúgó-világbajnokság, ahol Ázsia hat, Afrika öt, Európa 13, Dél-Amerika négy, Közép- és Észak-Amerika pedig négy válogatottat sorakoztat fel. Ahogy minden alkalommal, úgy most is lesznek nagy hiányzók, lássuk is őket!

Az orosz labdarúgás is megszenvedi a háborút

A háború tönkretesz mindent. Tönkreteszi az életet, a reményt, a boldogságot, az otthonokat, az iskolákat és a kórházakat. És tönkreteszi a futballt is. A háború elszenvedői az orosz klubcsapatok is, akiket az UEFA kizárt minden sorozatból, emiatt rengeteg értékes UEFA-együtthatóról maradnak le, csúsznak vissza az országok listáján. Mire a háború véget ér, ha vissza is térnek az orosz csapatok, ritka vendégek lesznek a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Olaszországban olyan történhet a szezon végén, ami huszonegy éve nem történt

Három igazi nagycsapat van az olasz futballbajnokságban: a Juventus, a Milan és az Inter. Ami az anyagiakat illeti, egyik sem a legfényesebb napjait éli, ez pedig sok esetben a pályán is megjelenik. Ennek egyértelműen az üldözőboly örülhet, a többi csapat jó esélyt kapott arra, hogy megtörje a nagy hármas 2001 óta tartó hegemóniáját.

A pohár félig teli, vagy félig üres az AC Milan nyári igazolásai után?

Azt követően, hogy az AC Milan 2011 után újra elhódította az olasz bajnoki serleget, a piros-feketék szurkolói izgalommal várták a nyári átigazolási időszakot. A klub az előző idényben ugyan remekelt a Serie A-ban, de mindez a Bajnokok Ligájában kevésnek bizonyult, nem jutott túl a csoportkörön. Habár már tavasszal eldőlt, hogy két alapember távozik, a tulajdonosváltás körüli mizéria miatt mégsem volt egyszerű nyara a címvédőnek, több igazolást is csak az utolsó pillanatokban hajtottak végre. A keret mélyült ugyan, de maradtak hiányposztok Milánó piros-fekete klubjánál.

A csapat, amely remekül tud játékosokat nevelni és borzalmasan tud igazolni

A Chelsea az elmúlt években leginkább három dolgot bizonyított be: remekül tudnak játékosokat kinevelni, akiket aztán sok esetben egyáltalán nem becsülnek meg, hogy aztán nagyon drágán igazoljanak, nagyon rosszul. Sokkal jobb is lehetne a londoni csapat, ha nagyobb türelmük lenne a saját nevelésű játékosaik felé.

A nyár lúzeréből a nyár nyertese lett a Napoli

Néhány héttel ezelőtt azt gondolhattuk, hogy a nyár legnagyobb lúzere lesz a Napoli, ezzel szemben a nyár egyik nagy nyertese lett. A generációváltás megtörtént, a minőség pedig nem romlott, számolni kell a Napolival!

Az idei lehet Mourinho utolsó esélye

Nem kérdés: az AS Romának ebben a szezonban a bajnoki címért kell versenyeznie, és könnyen lehet, hogy a portugál edzőnek ez lesz az utolsó nagy esélye. Pénz, paripa adott, ráadásul a riválisok többsége gyengült vagy stagnált, jogos elvárás lehet, hogy a 2022–2023-as Serie A-ban a scudettóért harcoljanak a rómaiak.

Ahol nem tudnak Kovacevicnél és Thelandernél jobb játékost kinevelni, ott ésszerűbb lenne másik szakmát választani – szubjektív jegyzet

11 év taotámogatás és végtelen állami pénzeső után, a Ferencváros utánpótlása tényleg nem tud ezeknél a gyengécske védőknél jobbat felmutatni?

A sport szempontjából is tragédia a délszláv háború, bombaerős lenne egy mostani jugoszláv válogatott

Jugoszlávia és annak utódállamai mindig is erősek voltak a labdajátékokban, és ez a délszláv háború után is így maradt. Azonban fájó belegondolni, hogy mi lett volna, ha nem tör ki az értelmetlen vérontás, és az államszövetség egységes tudott volna maradni. Mire lett volna képes az 1987-ben U20-as világbajnok Jugoszlávia? Mire lenne képes most a válogatottjuk, ha összegyúrnánk őket Szlovéniától Szerbiáig, Horvátországtól Boszniáig, Macedóniától Montenegrón át Koszovóig? Alighanem a világ egyik legerősebb csapatát kapnánk meg.